Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, zdrowe, coś dla fanów szpinaku
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7173
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7173
Składniki
1. z mąki, jajka i gorącej wody zrobić ciasto na pierogi, odstawić przykryte ściereczką na pół godz, 2. rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pokrojony na plasterki czosnek, dodać szpinak, dusić na wolnym ogniu, jak odparuje woda dodać pokruszony ser, dusić jeszcze jakiś czas aż do odparowanie płynu, doprawić solą i pieprzem, wystudzić, 3. ciasto rozwałkować, formować pierogi, gotować po wyplynięciu ok 3 min, 4. można podawać z sosem czosnkowym swojej roboty, smacznego