Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 4569

Dodano:

Odsłon: 3632

pyszne, zdrowe, coś dla fanów szpinaku

Składniki

  • ciasto: mąka pszenna 3 szkl
  • jajko 1 szt
  • woda gorąca
  • farsz: szpinak mrożony 7-8 brykietów
  • czosnek 2-3 ząbki
  • ser feta 1/2 opak
  • olej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. z mąki, jajka i gorącej wody zrobić ciasto na pierogi, odstawić przykryte ściereczką na pół godz,
    2. rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pokrojony na plasterki czosnek, dodać szpinak, dusić na wolnym ogniu, jak odparuje woda dodać pokruszony ser, dusić jeszcze jakiś czas aż do odparowanie płynu, doprawić solą i pieprzem, wystudzić,
    3. ciasto rozwałkować, formować pierogi, gotować po wyplynięciu ok 3 min,
    4. można podawać z sosem czosnkowym swojej roboty,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń