Dania główne Przepis na:
Pierogi ze szpinakiem

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 4569
Dodano: 04.03.2017
Odsłon: 3632
Składniki
- ciasto: mąka pszenna 3 szkl
- jajko 1 szt
- woda gorąca
- farsz: szpinak mrożony 7-8 brykietów
- czosnek 2-3 ząbki
- ser feta 1/2 opak
- olej
- sól, pieprz
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
1. z mąki, jajka i gorącej wody zrobić ciasto na pierogi, odstawić przykryte ściereczką na pół godz,
2. rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pokrojony na plasterki czosnek, dodać szpinak, dusić na wolnym ogniu, jak odparuje woda dodać pokruszony ser, dusić jeszcze jakiś czas aż do odparowanie płynu, doprawić solą i pieprzem, wystudzić,
3. ciasto rozwałkować, formować pierogi, gotować po wyplynięciu ok 3 min,
4. można podawać z sosem czosnkowym swojej roboty,
smacznego
Komentarze do przepisu (0)