Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, zdrowe, coś dla fanów szpinaku
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Składniki
1. z mąki, jajka i gorącej wody zrobić ciasto na pierogi, odstawić przykryte ściereczką na pół godz, 2. rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pokrojony na plasterki czosnek, dodać szpinak, dusić na wolnym ogniu, jak odparuje woda dodać pokruszony ser, dusić jeszcze jakiś czas aż do odparowanie płynu, doprawić solą i pieprzem, wystudzić, 3. ciasto rozwałkować, formować pierogi, gotować po wyplynięciu ok 3 min, 4. można podawać z sosem czosnkowym swojej roboty, smacznego