Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna alternatywa dla kotletów i kurczaka pieczonego!Pyszne,soczyste i inne!!!!
Pierś umyć i osuszyć. Majonez wymieszać z jogurtem,dodać stary czosnek i sól.Dokładnie wymieszać.
Marchewkę obrać ,przekroić wzdłuż na pół i poszatkować w cienkie plasterki.Pora oczyścić i przekroić wzdłuż i pokroić w cienkie paseczki.
Pierś kurczaka włożyć do marynaty z majonezu i jogurtu,dodać warzywa,wymieszać razem i odstawić do lodówki na ok 2h.Im dłużej tym lepiej.
Potem całość przełożyć od rękawa do pieczenia i piec ok 40 min w 180st.Ja po upieczeniu całość posypałam świeżym koperkiem.
Smacznego!!!!!
Dziś obiad późno ale jest lepiej późno niż wcale, ale robię pod godzinę powro...
Odsłon: 1231
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 5098
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 54
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 58
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 48
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1683
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 421
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 54
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 58
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 48
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1683
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 421
Składniki
Pierś umyć i osuszyć. Majonez wymieszać z jogurtem,dodać stary czosnek i sól.Dokładnie wymieszać.
Marchewkę obrać ,przekroić wzdłuż na pół i poszatkować w cienkie plasterki.Pora oczyścić i przekroić wzdłuż i pokroić w cienkie paseczki.
Pierś kurczaka włożyć do marynaty z majonezu i jogurtu,dodać warzywa,wymieszać razem i odstawić do lodówki na ok 2h.Im dłużej tym lepiej.
Potem całość przełożyć od rękawa do pieczenia i piec ok 40 min w 180st.Ja po upieczeniu całość posypałam świeżym koperkiem.
Smacznego!!!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 23
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 77