Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś w panierce z jaj i majonezu

Pierś w panierce z jaj i majonezu

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 10085

Niby zwykła panierka, ale pierś smakuje jakby inaczej... lepiej ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka 3 szt
  • jaja 3 szt
  • majonez 3 łyżki
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno. Następnie dalej miksując dodać żółtka. Na koniec dodać mąkę i majonez oraz przyprawy, całość delikatnie połączyć. Pierś umyć, osuszyć, przekroić na pół. Przyprawić i obtoczyć w cieście.

  2. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

catha 03 lipca 2018 Takiej panierki jeszcze nie próbowałam a uwielbiam majonez:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń