Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko i lekko strawnie. Dla miłośników mięsa na słodko :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2504
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1056
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1371
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7213
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2504
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1056
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1371
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7213
Składniki
Piersi dzielimy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy dobrze olej i krótko obsmażamy mięso na rumiano z obu stron.
Wykładamy na żaroodporny półmisek, delikatnie solimy i pieprzymy. Na każdą pierś układamy plaster ananasa. W plastrach sera wycinamy dziurkę, najlepiej za pomocą kieliszka, układamy na plastry ananasa, a dziurkę wypełniamy żurawiną. Półmisek wstawiamy do nagrzanego (200°) piekarnika na 10-15 minut.
Podajemy z surówką z marchewki i jabłka, ryżem lub ziemniakami z wody. W wersji dietetycznej można pominąć ser.