Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko i lekko strawnie. Dla miłośników mięsa na słodko :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3001
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3001
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Piersi dzielimy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy dobrze olej i krótko obsmażamy mięso na rumiano z obu stron.
Wykładamy na żaroodporny półmisek, delikatnie solimy i pieprzymy. Na każdą pierś układamy plaster ananasa. W plastrach sera wycinamy dziurkę, najlepiej za pomocą kieliszka, układamy na plastry ananasa, a dziurkę wypełniamy żurawiną. Półmisek wstawiamy do nagrzanego (200°) piekarnika na 10-15 minut.
Podajemy z surówką z marchewki i jabłka, ryżem lub ziemniakami z wody. W wersji dietetycznej można pominąć ser.