Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z ananasem i żurawiną

Pierś z ananasem i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 128 Ocena: 1155

Dodano:

Odsłon: 2550

Prosto, szybko i lekko strawnie. Dla miłośników mięsa na słodko :)

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 plastry ananasa w zalewie
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 łyżeczki żurawiny
  • olej do podsmażania
  • pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi dzielimy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy dobrze olej i krótko obsmażamy mięso na rumiano z obu stron.

  2. Wykładamy na żaroodporny półmisek, delikatnie solimy i pieprzymy. Na każdą pierś układamy plaster ananasa. W plastrach sera wycinamy dziurkę, najlepiej za pomocą kieliszka, układamy na plastry ananasa, a dziurkę wypełniamy żurawiną. Półmisek wstawiamy do nagrzanego (200°) piekarnika na 10-15 minut.

  3. Podajemy z surówką z marchewki i jabłka, ryżem lub ziemniakami z wody.
    W wersji dietetycznej można pominąć ser.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 listopada 2018 Taki obiadek, to ja bardzo chętnie, choć to już pora na kolację ;) Pyszne jedzonko :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń