Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w marynacie jogurtowej

Pierś z kurczaka w marynacie jogurtowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 145

Dodano:

Odsłon: 191

Bardzo smaczna i aromatyczna propozycja na pierś z kurczaka. Zawsze to coś innego niż zwykły schabowy. Polecam smażyć na patelni grillowej lub po prostu na grillu:) ja niestety nie miałam takiej możliwość więc smażone było na zwykłej patelni. Pierś podałam z falafelem (przepis również podam) i z sałatką.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka w marynacie jogurtowej

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski i po kolei dodajemy: jogurt grecki, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praske. Sól, pieprz i oregano dodajemy na oko:) całość mieszamy. Najlepiej odstawić na całą noc by dobrze naszło mięso, ale jak nie mamy takiej możliwości może być na 30-60 min.

  2. Gdy mięso jest zamarynowane i gotowe możemy smażyć na grillu (co bardziej polecam) lub na patelni z małą ilością oliwy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń