Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i aromatyczna propozycja na pierś z kurczaka. Zawsze to coś innego niż zwykły schabowy. Polecam smażyć na patelni grillowej lub po prostu na grillu:) ja niestety nie miałam takiej możliwość więc smażone było na zwykłej patelni. Pierś podałam z falafelem (przepis również podam) i z sałatką.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 567
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 567
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski i po kolei dodajemy: jogurt grecki, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praske. Sól, pieprz i oregano dodajemy na oko:) całość mieszamy. Najlepiej odstawić na całą noc by dobrze naszło mięso, ale jak nie mamy takiej możliwości może być na 30-60 min.
Gdy mięso jest zamarynowane i gotowe możemy smażyć na grillu (co bardziej polecam) lub na patelni z małą ilością oliwy.