Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy pomysl na kotlety z piersi z kurczaka :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 584
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11837
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 584
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11837
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
W misce pomieszac skladniki na marynate: majonez, musztarde, sol, pieprz, slodka papryke i drobno posiekany czosnek. Mieso pokroic w plastry (nie rozbijac, jak na tradycyjne kotlety), wlozyc do miski z marynata, dokladnie wszystko wymieszac. Miske przykryc folia i odstawic na noc do lodowki.
Nastepnego dnia przygotowac panierke. Do jednej miseczki wsypac make, do drugiej bulke tarta i sezam, do trzeciej wbic jaja. Panierowac mieso- najpierw obtoczyc w mace, potem w roztrzepanych jajkach i na koncu w miksie bulki tartej i sezamu. Blache wylozyc papierem do pieczenia, posmarowac ja olejem (najlepiej uzyc do tego pedzelka). Mieso poukladac na blaszce, delikatnie skropic je olejem (ok 2 lyzek). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30 minut, po tym czasie mieso wyjac, obrocic na druga strone i zapiec jeszcze 5- 10 minut.