Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5184
Dodano: 09.11.2014
Odsłon: 54057
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
W misce pomieszac skladniki na marynate: majonez, musztarde, sol, pieprz, slodka papryke i drobno posiekany czosnek. Mieso pokroic w plastry (nie rozbijac, jak na tradycyjne kotlety), wlozyc do miski z marynata, dokladnie wszystko wymieszac. Miske przykryc folia i odstawic na noc do lodowki.
Nastepnego dnia przygotowac panierke. Do jednej miseczki wsypac make, do drugiej bulke tarta i sezam, do trzeciej wbic jaja. Panierowac mieso- najpierw obtoczyc w mace, potem w roztrzepanych jajkach i na koncu w miksie bulki tartej i sezamu.
Blache wylozyc papierem do pieczenia, posmarowac ja olejem (najlepiej uzyc do tego pedzelka). Mieso poukladac na blaszce, delikatnie skropic je olejem (ok 2 lyzek). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30 minut, po tym czasie mieso wyjac, obrocic na druga strone i zapiec jeszcze 5- 10 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Kociczka 28 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszne :) Przede wszystkim bez smażenia, smrodzenia co mnie osobiście przyprawia o nerwicę.47 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 10 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszności :)46 Kto głosował? | Odpowiedz

ggosienka68 09 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Marynata na 5 i panierka na 5 czyli 10 punktów daje :)46 Kto głosował? | Odpowiedz