Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy pomysl na kotlety z piersi z kurczaka :)
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 853
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 569
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 853
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 569
Składniki
W misce pomieszac skladniki na marynate: majonez, musztarde, sol, pieprz, slodka papryke i drobno posiekany czosnek. Mieso pokroic w plastry (nie rozbijac, jak na tradycyjne kotlety), wlozyc do miski z marynata, dokladnie wszystko wymieszac. Miske przykryc folia i odstawic na noc do lodowki.
Nastepnego dnia przygotowac panierke. Do jednej miseczki wsypac make, do drugiej bulke tarta i sezam, do trzeciej wbic jaja. Panierowac mieso- najpierw obtoczyc w mace, potem w roztrzepanych jajkach i na koncu w miksie bulki tartej i sezamu. Blache wylozyc papierem do pieczenia, posmarowac ja olejem (najlepiej uzyc do tego pedzelka). Mieso poukladac na blaszce, delikatnie skropic je olejem (ok 2 lyzek). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30 minut, po tym czasie mieso wyjac, obrocic na druga strone i zapiec jeszcze 5- 10 minut.