Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne mięsne kuleczki

Pikantne mięsne kuleczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7280

Dodano:

Odsłon: 16090

Danie samo się robi, polecam :)

Składniki

  • 1/2 kg. mięsa wołowo- wieprzowego
  • 3 surowe białka
  • 4 ząbki czosnku
  • średnia cebula
  • sól do smaku, pieprz
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej, 3 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej, olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pikantne mięsne kuleczki

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić. Wymieszać z pokrojoną cebulą i czosnkiem, dodać białka i przyprawy. Wymieszać. Wsypać bułkę tartą. Uformować kuleczki i usmażyć je na oleju.

    Sos;

    Puszka czerwonej fasoli
    200 ml. soku pomidorowego
    2 pełne łyżki ketchupu Kotlin z piekła rodem
    2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
    majeranek
    olej do smażenia
    ser żółty do posypania


    Podsmażone mięsne kulki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wsypać odsączoną fasolę. Sos pomidorowy wymieszać z przyprawami i keczupem. Zalać nim mięso. Posypać startym serem. Piec około 25 minut w 180*

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń