Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyka włoskiego placuszka z wiosennym dodatkiem ;-) smakuje wybornie! świeżo i soczyście ;-)
wyrabiamy ciasto na pizzę :
rozdrabniamy drożdże,dodajemy pół szklanki mleka i tyle samo wody (ciepła),cukier i sól-odstawiamy na 15 min aby zaczyn popracował
następnie pomału dodajemy mąkę,2 łyżki oliwy z oliwek i wyrabiamy ciasto do puszystej,lekko lepkiej konsystencji ( możemy dodać więcej oliwy i mąki jak również mleka )
odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na ok 0,5 godziny
w tym czasie doprawiamy passatę odrobiną oregano i oliwy,kroimy salami,ścieramy cheddara,kroimy dymkę
botwinkę płuczemy,osuszamy i kroimy w cienkie plastry (łącznie z małymi buraczkami ) i skraplamy limonką
botwinkę chwilę dusimy na małej patelni na odrobinie oliwy z oliwek i odstawiamy
blachę do pizzy smarujemy olejem,wykładamy ciastem,dziurkujemy widelcem,smarujemy passatą,podsypujemy cheddarem,układamy salami i cebulkę
pieczemy ok 15,20 min w piekarniku w temp. 200 stopni,na ostatnie 2 min dosypujemy jeszcze odrobinę cheddara
pizzę wykładamy,kroimy na ulubione kawałki (trójkąty,kwadraty,koła jak lubimy )
podduszoną i podgrzaną botwinkę układamy na kawałkach pizzy,możemy dodatkowo podsypać zieloną pietruszką i podajemy od razu ;)
Smacznego ;-)
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7827
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7827
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
wyrabiamy ciasto na pizzę : rozdrabniamy drożdże,dodajemy pół szklanki mleka i tyle samo wody (ciepła),cukier i sól-odstawiamy na 15 min aby zaczyn popracował następnie pomału dodajemy mąkę,2 łyżki oliwy z oliwek i wyrabiamy ciasto do puszystej,lekko lepkiej konsystencji ( możemy dodać więcej oliwy i mąki jak również mleka ) odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na ok 0,5 godziny
w tym czasie doprawiamy passatę odrobiną oregano i oliwy,kroimy salami,ścieramy cheddara,kroimy dymkę botwinkę płuczemy,osuszamy i kroimy w cienkie plastry (łącznie z małymi buraczkami ) i skraplamy limonką botwinkę chwilę dusimy na małej patelni na odrobinie oliwy z oliwek i odstawiamy
blachę do pizzy smarujemy olejem,wykładamy ciastem,dziurkujemy widelcem,smarujemy passatą,podsypujemy cheddarem,układamy salami i cebulkę pieczemy ok 15,20 min w piekarniku w temp. 200 stopni,na ostatnie 2 min dosypujemy jeszcze odrobinę cheddara pizzę wykładamy,kroimy na ulubione kawałki (trójkąty,kwadraty,koła jak lubimy ) podduszoną i podgrzaną botwinkę układamy na kawałkach pizzy,możemy dodatkowo podsypać zieloną pietruszką i podajemy od razu ;)
Smacznego ;-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Naleśniki podstawowe
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 5
Udka zapiekane w majonezie
Wyborne udka na niedzielny obiad.
Odsłon: 123