Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa najlepsza. Z figami smakuje wybornie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 878
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 161
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8566
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 878
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 161
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8566
Składniki
Do miseczki wsypać drożdże i cukier. Nalać ok 3/4 szklanki ciepłej wody i wymieszać. Dodać mąkę i mieszać. Dodać olej, sól i wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczką do czasu, aż podwoi swoją objętość. Śmietanę wymieszać z żółtkiem i ziołami prowansalskimi oraz szczyptą soli do smaku. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować sosem śmietanowym. Posypać serem mozzarella i drobno pokrojoną słodką cebulką. Ułożyć pokrojone w plasterki figi. Posypać pokruszonym serem pleśniowym niebieskich i orzechami włoskimi częściowo posiekanymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min. Gotową pizzę podzielić na porcje i posypać rukolą. Smacznego