Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z dodatkiem twarogu, śmietany oraz warzyw. Polecam. :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 191
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 276
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 191
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 276
Składniki
przygotowanie ciasta: Do misy włożyć twaróg, jajka, olej, sól. Przesiać mąkę oraz proszek do pieczenia. Wyrobić gładkie ciasto.
Ciasto przełożyć na blat podsypany mąką. Rozwałkować ciasto. Formę o średnicy 22 cm wyłożyć ciastem. Wyrównać, żeby nie wystawało poza rant. Jeżeli gdzieś zrobi się dziura, to zalepić odkrojonym ciastem z rantów. Ponakłuwać ciasto widelcem.
przygotowanie nadzienia: Marchew oraz paprykę umyć. Marchew obrać, pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w paseczki. Położyć na ciasto marchew, a następnie paprykę.
Żółtko oraz śmietanę rozbełtać wraz z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać warzywa.
Piec placek w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C przez min 35 minut. Smacznego! :)