Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z dodatkiem twarogu, śmietany oraz warzyw. Polecam. :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16849
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 843
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16849
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 843
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23888
Składniki
przygotowanie ciasta: Do misy włożyć twaróg, jajka, olej, sól. Przesiać mąkę oraz proszek do pieczenia. Wyrobić gładkie ciasto.
Ciasto przełożyć na blat podsypany mąką. Rozwałkować ciasto. Formę o średnicy 22 cm wyłożyć ciastem. Wyrównać, żeby nie wystawało poza rant. Jeżeli gdzieś zrobi się dziura, to zalepić odkrojonym ciastem z rantów. Ponakłuwać ciasto widelcem.
przygotowanie nadzienia: Marchew oraz paprykę umyć. Marchew obrać, pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w paseczki. Położyć na ciasto marchew, a następnie paprykę.
Żółtko oraz śmietanę rozbełtać wraz z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać warzywa.
Piec placek w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C przez min 35 minut. Smacznego! :)