Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne, do jedzenia zarówno na słodko jak i wytrawnie
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Składniki
W misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wbijamy do tego jajka oraz dodajemy puree z pieczonej dyni i jogurt naturalny. Całość mieszamy, aby powstała jednolita masa bez grudek (gdyby była za gęsta, dodajemy więcej jogurtu naturalnego).
Na rozgrzaną patelnię (opcjonalnie polaną niewielką ilością oliwy z oliwek) nakładamy po łyżce ciasta. Placki smażymy na wolnym ogniu, aby urosły i się zarumieniły. Przewracamy je na drugą stronę i również smażymy do zarumienienia. Placki można podawać z cukrem pudrem, miodem, polane śmietaną i oprószone startą na tarce czekoladą lub z innym ulubionym sosem.