Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne, do jedzenia zarówno na słodko jak i wytrawnie
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Składniki
W misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wbijamy do tego jajka oraz dodajemy puree z pieczonej dyni i jogurt naturalny. Całość mieszamy, aby powstała jednolita masa bez grudek (gdyby była za gęsta, dodajemy więcej jogurtu naturalnego).
Na rozgrzaną patelnię (opcjonalnie polaną niewielką ilością oliwy z oliwek) nakładamy po łyżce ciasta. Placki smażymy na wolnym ogniu, aby urosły i się zarumieniły. Przewracamy je na drugą stronę i również smażymy do zarumienienia. Placki można podawać z cukrem pudrem, miodem, polane śmietaną i oprószone startą na tarce czekoladą lub z innym ulubionym sosem.