Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki te można zrobić z dyni, cukinii lub kabaczka. Trze się je łatwiej niż ziemniaki, a same placki są bardzo delikatne w smaku :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Składniki
Cukinię ( zamiast cukinii możemy użyć kabaczka lub dynię wychodzą tak samo pysznie :)) umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jeśli jest młody nie trzeba go obierać ze skórki ani wydrążać środka. Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pietruszkę posiekać. Wsypać kaszę mannę i odstawić na chwilę. Jeśli warzywa puszczą dużo soku, trochę można odlać.
Następnie należy dodać jajko, mąkę i przyprawy i wszystko wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać placki łyżką i smażyć na rumiano.
Po usmażeniu odłożyć na ręcznik papierowy albo serwetkę, żeby odsączyć tłuszcz.
Podawać z kwaśną śmietaną i brązowym cukrem. Smacznego!