Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki te można zrobić z dyni, cukinii lub kabaczka. Trze się je łatwiej niż ziemniaki, a same placki są bardzo delikatne w smaku :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Cukinię ( zamiast cukinii możemy użyć kabaczka lub dynię wychodzą tak samo pysznie :)) umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jeśli jest młody nie trzeba go obierać ze skórki ani wydrążać środka. Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pietruszkę posiekać. Wsypać kaszę mannę i odstawić na chwilę. Jeśli warzywa puszczą dużo soku, trochę można odlać.
Następnie należy dodać jajko, mąkę i przyprawy i wszystko wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać placki łyżką i smażyć na rumiano.
Po usmażeniu odłożyć na ręcznik papierowy albo serwetkę, żeby odsączyć tłuszcz.
Podawać z kwaśną śmietaną i brązowym cukrem. Smacznego!