Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące placuszki ziemniaczane
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 667
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36365
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1184
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 667
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36365
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1184
Składniki
Ziemniaki obieramy i ucieramy na tarce.
Do utartych ziemniaków dodajemy jajko, startą cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcję masy ziemniaczanej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z sosem, śmietaną lub ketchupem w zależności co kto lubi.