Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące placuszki ziemniaczane
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 759
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1398
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 759
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1398
Składniki
Ziemniaki obieramy i ucieramy na tarce.
Do utartych ziemniaków dodajemy jajko, startą cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcję masy ziemniaczanej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z sosem, śmietaną lub ketchupem w zależności co kto lubi.