Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące placuszki ziemniaczane
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15611
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 364
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2882
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15611
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 364
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2882
Składniki
Ziemniaki obieramy i ucieramy na tarce.
Do utartych ziemniaków dodajemy jajko, startą cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy porcję masy ziemniaczanej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z sosem, śmietaną lub ketchupem w zależności co kto lubi.