Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duuuuży kotlet z czosnkiem i szalotką w pysznej panierce z panko. Panko jest delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż bułka tarta. Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami i kaparami.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8755
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8755
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Wychodzą 2 duże kotlety. Mięso pokrój na plastry, rozbij je tłuczkiem na dość cienkie płaty, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na pół godziny. Szalotkę i czosnek obierz pokrój w plasterki i krótko przesmaż na patelni, lekko przyrumieniając. Na 1 płat schabu nałóż połowę czosnku i szalotki. Na niego połóż drugi plaster schabu i jeszcze raz roztłucz mięso. Kotlety panierujemy w * mące *roztrzepanych jajkach * panko Na patelni rozgrzej smalec, kotlety smaż z obu stron na złoty kolor. Ja smażyłam około 10 minut. Po usmażeniu kotlety osącz na ręczniku papierowym, ewentualnie dopraw solą i podawaj. Idealnie smakują z puree ziemniaczanym z czosnkiem i kaparami.