Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16415
Dodano: 08.10.2020
Odsłon: 2479
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Wychodzą 2 duże kotlety.
Mięso pokrój na plastry, rozbij je tłuczkiem na dość cienkie płaty, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na pół godziny.
Szalotkę i czosnek obierz pokrój w plasterki i krótko przesmaż na patelni, lekko przyrumieniając.
Na 1 płat schabu nałóż połowę czosnku i szalotki.
Na niego połóż drugi plaster schabu i jeszcze raz roztłucz mięso.
Kotlety panierujemy w
* mące
*roztrzepanych jajkach
* panko
Na patelni rozgrzej smalec, kotlety smaż z obu stron na złoty kolor.
Ja smażyłam około 10 minut.
Po usmażeniu kotlety osącz na ręczniku papierowym, ewentualnie dopraw solą i podawaj.
Idealnie smakują z puree ziemniaczanym z czosnkiem i kaparami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 09 października 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 08 października 2020Zgłoś do usunięcia
Pychotka, po takim jednym miałbym dzień z głowy ;) Raz, a dobrze :)1 Kto głosował? | Odpowiedz