Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w wykonaniu obiad.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Wykonanie: Polędwiczki opłukać, pozbawić błonki, pokroić w plastry o grubości 2 cm. Po czym lekko utłuc, natrzeć pieprzem, solą, majerankiem i odstawić na dwie godziny. W między czasie ugotować ziemniaki i przygotować surówkę. Kapustę przepłukać, dodać startą marchewkę, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, szczypiorek, doprawić cukrem do smaku i wymieszać z oliwą. Następnie wstawić do lodówki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć przygotowane mięso, posypać zmiażdżonym czosnkiem i obsmażyć z obu stron na rumiano po czym zalać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec wlać śmietankę, lecz nie zagotować. Przepis bardzo prosty a efekt skuteczny. Ziemniaki możemy okrasić cebulką usmażoną na masełku.