Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pałki z kurczaka w koncentracie pomidorowym ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Idealna propozycja do ryżu czy makaronu, świetnie sprawdzą się też pieczone ziemniaczki. Jednym słowem dla każdego coś dobrego. Do tego dania nie musi być surówka bo są już warzywa ale jak ktoś musi ją mieć to może zrobić swoją ulubioną.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 311
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 311
Składniki
Pałki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wrzucić na rozgrzany olej na patelni lub szeroki rondel ( ważne aby naczynie miało pokrywkę ). Podsmażyć pałki i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć do momentu aż cebula się zeszkli a potem dodać starty na drobniutkich oczkach czosnek i chwilkę smażyć. Koncentrat wymieszać dokładnie z rosołem i sosem sojowym i wlać tę mieszankę na pałki, dodać przyprawy do smaku. Naczynie zakryć pokrywką i dusić pałki prawie do miękkości, od czasu do czasu przemieszać. Gdy pałki są prawie miękkie wrzucić pokrojone szparagi, cukinię i pomidorki koktajlowe. Całość dusić jeszcze kilka minut aż warzywa zmiękną ale nie rozgotują się. W razie konieczności danie jeszcze doprawić, posypać natką pietruszki i podawać z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko albo pieczonymi ziemniakami.