Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie świątecznym niektórzy z nas wędzą dobre mięsko : szynki, polędwicę , kiełbaskę. Propozycja po świąteczna. Biała kapusta i domowe smaczne wędzonki.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24358
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 296
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 363
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24358
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 296
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 363
Składniki
1. Szatkujemy kapustę. Dodajemy do garnka z niewielką ilością wody. Dodajemy liść laurowy, przyprawę do bigosu i puszkę pomidorów pelati oraz ztarkowaną marchewkę. Łyżkę bulionu drobiowego. Cebulkę pokrojoną w kostkę szklimy na oleju i dodajemy do garnka .Gotujemy kapustę na małym ogniu. 2. Wędzonki kroimy w kostkę. Dodajemy do przyprawionej kapusty. Doprawiamy do smaku papryką w proszku wędzoną lub słodką i pieprzem. 3. Wszystko dusimy na małym ogniu, pamiętając o mieszaniu. podajemy z chlebem, grzanką lub ziemniakami. I tyle. Smacznego.