Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wykorzystanie kurczaka z rosołu
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 184
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 184
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Składniki
W niedzielę był rosół, dziś jest potrawka z kurczaka, na którym gotowałam rosół. Uważam, że mięso z zup zawsze można wykorzystać na wiele sposobów. Zazwyczaj, wzorem mojego taty, przyrządzam potrawkę. W zależności od dodanych składników towarzyszących, smaki mogą być naprawdę różne. Dziś o smaku lekko orientalnym ;) Na oliwę z oliwek wrzuciłam startą marchewkę i poszatkowaną cebulę. Po chwili duszenia dodałam ok. pół łyżeczki mielonej ostrej papryki, 1 łyżeczkę curry, posiekane 4 ząbki czosnku, trochę drobno posiekanej zielonej pietruszki, sól, kilka kropel przyprawy w płynie Maggi, pół szklanki wody. Dusiłam 5 minut pod przykryciem, następnie dodałam mięso kurczaka, które wcześniej oczywiście oddzieliłam od kości :) W zwązku z tym, że kurczak był już wcześniej ugotowany, a warzywa nie powinny być rozgotowane, po dodaniu mięsa potrawkę dusiłam już tylko ok 2 minut. Gotową potrawkę można podać z drobnym makaronem lub ryżem.