Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z czerwoną fasolą

Potrawka z czerwoną fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 877

Dodano:

Odsłon: 883

Potrawka z fasolki szparagowej z dodatkiem fasoli i wędliny jest bardzo łatwa do przygotowania. To smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

Składniki

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1/2 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 1 por
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1,5-2 szkl bulionu warzywnego
  • sól, pieprz, cukier do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Potrawka z czerwoną fasolą

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową pokroić na kawałki, blanszować w osolonej wodzie, odcedzić.

  2. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni.

  3. Fasolkę i kiełbasę przełożyć do garnka, podlać bulionem.

  4. Pokrojony por i czosnek zeszklić na oleju, połączyć z fasolką i gotować.

  5. Do miękkiej fasolki wsypać osączoną i przepłukaną fasolę czerwoną, dodać koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować.

  6. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń