Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkownicy powietrznej, idealne dla tych, którzy cenią sobie szybkość i prostotę przyrządzania dań bez utraty smaku.
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 206
Przepis na prosty i smaczny sos koperkowy. Można użyć go na przykład do piecz...
Odsłon: 116
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 560
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 206
Przepis na prosty i smaczny sos koperkowy. Można użyć go na przykład do piecz...
Odsłon: 116
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 560
Składniki
Rozgrzej frytkownicę powietrzną do temperatury 190 stopni Celsjusza
W płaskim, płytkim naczyniu połącz starty ser Parmezan, paprykę, czosnek granulowany, sól koszerną, suszoną pietruszkę i mielony czarny pieprz.
Każdy kotlet wieprzowy natrzyj oliwą z oliwek. Obtocz obie strony kotleta w mieszance parmezanowej i umieść na talerzu.
Umieść 2 kotlety w koszyku frytkownicy i gotuj przez 10 minut, przewracając je w połowie czasu gotowania. Przełóż kotlety na deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut do odpoczynku. Powtórz z pozostałymi kotletami.
Podawaj na ciepło i delektuj się!