Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Składniki
Pstrągi oczyściłam: odcięłam im głowy- przydadzą się na bulion, wyjęłam wnętrzności i usunęłam łuski. Nacięłam je ukośnie i natarłam przyprawami.
Masło ugniotłam z ulubionymi ziołami, solą i pieprzem i z przeciśniętym czosnkiem.
Masło zawinęłam w papier do pieczenia i włożyłam do zamrażarki, żeby dało się ładnie kroić.
Pstrągi usmażyłam na patelni do rumianości. Przez nacięcia łatwo sprawdzić czy ryba nie jest surowa. Po nakłuciu płyn wyciekający z ryby powinien być klarowny- bez krwi. Masło położone na gorącym pstrągu pięknie się rozpływa i dodaje smaku. Smacznego :)