Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma bardziej wyczekiwanego przeze mnie jesiennego produktu jak kurki. Wiem, ze dla wielu jest to dynia ale dla mnie kurki zdecydowanie wygrywają. Niektórzy ich nie lubią przez problem z ich czyszczeniem. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne pulpeciki w aromatycznym sosie kurkowym z dodatkiem chrupiącej musztardy francuskiej. Niebo w gębie
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4180
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34257
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1882
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113677
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4180
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34257
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1882
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113677
Składniki
Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, połowę cebulki, przyprawy oraz bułkę tartą. Masę wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki. Gotowe przesmażamy na patelni aby ścięły się z zewnątrz.
Na drugiej patelni roztapiamy masło i szklimy cebulkę. Następnie dodajemy kurki i chwilę razem podsmażamy. Dodajemy śmietankę, koperek oraz musztardę. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy pulpeciki i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut. W razie potrzeby sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną.