Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po szybkiej konsultacji na forum smakera przygotowałam swoją wariacje :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12068
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12732
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4157
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12068
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12732
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4157
Składniki
Ryby z bułką przemielić kilkukrotnie, dodać drobno posiekaną 1/2 cebulki, czosnek, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.
Z mielonego formować małe kuleczki i następnie delikatnie umieszczać w gotującym się bulionie. Bulion powinien przykrywać pulpeciki. Gotować ok 15 min
W tym samym czasie ugotować ryż.
Wyjąć pulpeciki z bulionu, odlać połowę i do połowy która nam została dodać resztę drobno posiekanej cebulki i drobno posiekany koperek. Następnie wlać śmietankę wcześniej rozprowadzoną z łyżką mąki. Mieszamy tak, aby nie powstały grudki.
Na talerzu układamy ryż, pulpeciki i polewamy je sosem.
Smacznego :)