Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po szybkiej konsultacji na forum smakera przygotowałam swoją wariacje :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10464
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4415
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423969
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10464
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4415
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423969
Składniki
Ryby z bułką przemielić kilkukrotnie, dodać drobno posiekaną 1/2 cebulki, czosnek, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.
Z mielonego formować małe kuleczki i następnie delikatnie umieszczać w gotującym się bulionie. Bulion powinien przykrywać pulpeciki. Gotować ok 15 min
W tym samym czasie ugotować ryż.
Wyjąć pulpeciki z bulionu, odlać połowę i do połowy która nam została dodać resztę drobno posiekanej cebulki i drobno posiekany koperek. Następnie wlać śmietankę wcześniej rozprowadzoną z łyżką mąki. Mieszamy tak, aby nie powstały grudki.
Na talerzu układamy ryż, pulpeciki i polewamy je sosem.
Smacznego :)