Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 8535
Dodano: 16.03.2011
Odsłon: 35222
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ryby z bułką przemielić kilkukrotnie, dodać drobno posiekaną 1/2 cebulki, czosnek, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.
Z mielonego formować małe kuleczki i następnie delikatnie umieszczać w gotującym się bulionie. Bulion powinien przykrywać pulpeciki. Gotować ok 15 min
W tym samym czasie ugotować ryż.
Wyjąć pulpeciki z bulionu, odlać połowę i do połowy która nam została dodać resztę drobno posiekanej cebulki i drobno posiekany koperek. Następnie wlać śmietankę wcześniej rozprowadzoną z łyżką mąki. Mieszamy tak, aby nie powstały grudki.
Na talerzu układamy ryż, pulpeciki i polewamy je sosem.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Kristeria1 19 marca 2011Zgłoś do usunięcia
A do tych pulpecików nie dodaje się jajka?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Boschka 17 marca 2011Zgłoś do usunięcia
uwielbiam koperek.... mniami;-)5 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 16 marca 2011Zgłoś do usunięcia
pychotka5 Kto głosował? | Odpowiedz