Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po szybkiej konsultacji na forum smakera przygotowałam swoją wariacje :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1282
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457991
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1539
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2310
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1282
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457991
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1539
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2310
Składniki
Ryby z bułką przemielić kilkukrotnie, dodać drobno posiekaną 1/2 cebulki, czosnek, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.
Z mielonego formować małe kuleczki i następnie delikatnie umieszczać w gotującym się bulionie. Bulion powinien przykrywać pulpeciki. Gotować ok 15 min
W tym samym czasie ugotować ryż.
Wyjąć pulpeciki z bulionu, odlać połowę i do połowy która nam została dodać resztę drobno posiekanej cebulki i drobno posiekany koperek. Następnie wlać śmietankę wcześniej rozprowadzoną z łyżką mąki. Mieszamy tak, aby nie powstały grudki.
Na talerzu układamy ryż, pulpeciki i polewamy je sosem.
Smacznego :)