Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moj debiut czyli pulpety w sosie myśliwskim. Wszyscy chwalili to danie więc pochwalę się również i Wam:-)
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 336
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 391
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 797
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 336
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 391
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 797
Składniki
0,5kg mięsa wieprzowo - wołowego przyprawiam jak na mielone. Formujemy małe pulpety obtaczamy w mące i smażymy. Około 1 litra bulionu grzybowego gotujemy i dodajemy usmażone mięsko, liść laurowy, kilka ziarenek pieprzu, szczyptę papryki ostrej,szczyptę cukru. Suszone grzyby ( około; garść) zalewamy wrzątkiem. 1 cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, grzybki odcedzamy dodajemy do cebulki i posiekane 2 ząbki czosnku . Wrzątek od grzybków dolewamy do bulionu. Następnie dodajemy do bulionu cebulkę i grzybki. 2 ogórki kiszone kroimy w kostkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy i dodajemy 1 łyżkę koncentratu. Następnie robimy zaprawkę( 1 łyżkę mąki+ odrobina wody). Doprowadzamy do wrzenia. Po ostygnięciu dodajemy odrobinę śmietany18%. Smacznego