Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja obiadowa: pulpety z mięsa mielonego wieprzowego /w lekko pikantnym wydaniu/ w sosie pieczarkowy-śmietanowym z porem podane z kaszą gryczaną.
Cebule i czosnek obieramy, kroimy i szklimy na oleju. Mięso mielone /najlepiej wieprzowe - karkówka/ przekładamy do miseczki, dodajemy przesmażoną i wystudzoną cebulę z czosnkiem, musztardę, bułkę tartą, mieloną paprykę, jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
Zrumienione klopsiki zdejmujemy z patelni i wrzucamy na nią obrane i pokrojone pieczarki i por. Podsmażamy do czasu aż pieczarki będą miękkie. Delikatnie solimy.
Do pieczarek i pora dodajemy klopsiki. Śmietanę dokładnie mieszamy z żółtkami, doprawiamy do smaku sola i pieprzem i wlewamy na patelnię do klopsików.
Gotujemy na małym ogniu /od czasu do czasu mieszając/ do czasu aż sos zgęstnieje.
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Porcje kaszy podajemy z pulpetami i sosem.
Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne danie. Kasza gryczana jest bogata w...
Odsłon: 2880
Świetne połączenie smaków aromatycznych pieczarek, korzennego selera i słodko...
Odsłon: 1633
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 30
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 166
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5852
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 30
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 166
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5852
Składniki
Cebule i czosnek obieramy, kroimy i szklimy na oleju. Mięso mielone /najlepiej wieprzowe - karkówka/ przekładamy do miseczki, dodajemy przesmażoną i wystudzoną cebulę z czosnkiem, musztardę, bułkę tartą, mieloną paprykę, jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na rumiano.
Zrumienione klopsiki zdejmujemy z patelni i wrzucamy na nią obrane i pokrojone pieczarki i por. Podsmażamy do czasu aż pieczarki będą miękkie. Delikatnie solimy.
Do pieczarek i pora dodajemy klopsiki. Śmietanę dokładnie mieszamy z żółtkami, doprawiamy do smaku sola i pieprzem i wlewamy na patelnię do klopsików.
Gotujemy na małym ogniu /od czasu do czasu mieszając/ do czasu aż sos zgęstnieje. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Porcje kaszy podajemy z pulpetami i sosem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szare kluski
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Szare kluski
Wielkopolska słynie z szarych klusków, to tradycyjne danie tego regionu. „Sza...
Odsłon: 142
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 161