Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z mintaja w sosie pomidorowym to nasz dzisiejszy pomysł na smaczny obiad. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44653
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182091
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 246
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44653
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182091
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 246
Składniki
Pulpety: • Filet z mintaja oraz cebule mielimy w blenderze • Kajzerkę namaczamy w wodzie przez kilka minut, a następnie odsączamy i dodajemy do zmielonej ryby • Tak przygotowaną masę doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko i wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji • Formujemy kulki, które następnie smażymy na oleju przez kilka minut z obu stron
Sos: • Cebule kroimy w kostkę, następnie smażymy na oleju do uzyskania złocistego koloru • Dodajemy koncentrat, pomidory w puszcze i gotujemy przez kilka minut • Ugotowany sos blendujemy na gładko i doprawiamy • Upieczone pulpety studzimy, wkładamy do garnka z sosem i pozostawiamy na 20 minut