Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z mintaja w sosie pomidorowym to nasz dzisiejszy pomysł na smaczny obiad. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2604
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2604
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Pulpety: • Filet z mintaja oraz cebule mielimy w blenderze • Kajzerkę namaczamy w wodzie przez kilka minut, a następnie odsączamy i dodajemy do zmielonej ryby • Tak przygotowaną masę doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko i wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji • Formujemy kulki, które następnie smażymy na oleju przez kilka minut z obu stron
Sos: • Cebule kroimy w kostkę, następnie smażymy na oleju do uzyskania złocistego koloru • Dodajemy koncentrat, pomidory w puszcze i gotujemy przez kilka minut • Ugotowany sos blendujemy na gładko i doprawiamy • Upieczone pulpety studzimy, wkładamy do garnka z sosem i pozostawiamy na 20 minut