Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z mintaja w sosie pomidorowym to nasz dzisiejszy pomysł na smaczny obiad. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pulpety: • Filet z mintaja oraz cebule mielimy w blenderze • Kajzerkę namaczamy w wodzie przez kilka minut, a następnie odsączamy i dodajemy do zmielonej ryby • Tak przygotowaną masę doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy jajko i wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji • Formujemy kulki, które następnie smażymy na oleju przez kilka minut z obu stron
Sos: • Cebule kroimy w kostkę, następnie smażymy na oleju do uzyskania złocistego koloru • Dodajemy koncentrat, pomidory w puszcze i gotujemy przez kilka minut • Ugotowany sos blendujemy na gładko i doprawiamy • Upieczone pulpety studzimy, wkładamy do garnka z sosem i pozostawiamy na 20 minut