Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i zdrowe pulpety z dodatkiem świeżej wiosennej natki pietruszki
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14650
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14650
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Składniki
Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy, wbijamy jajka dodajemy bułkę namoczona w mleku. Siekamy drobno dymki i natkę pietruszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy pulpety.
Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju obsmarzamy na rumiano.
Następnie przekładamy do garnka ciasno układając. Zalewamy wodą aż do zanurzenia całości. Dusimy na wolnym ogniu dodając majeranek pieprz i sól do smaku. Na koniec zaprawiamy niewielką ilością mąki ziemniaczanej aż do uzyskania gestego sosu. Podajemy z ziemniakami bądź kaszą zależne od upodobań. SMACZNEGO!!!