Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i zdrowe pulpety z dodatkiem świeżej wiosennej natki pietruszki
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1601
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 705
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 694
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 287
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1601
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 705
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 694
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 287
Składniki
Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy, wbijamy jajka dodajemy bułkę namoczona w mleku. Siekamy drobno dymki i natkę pietruszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy pulpety.
Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju obsmarzamy na rumiano.
Następnie przekładamy do garnka ciasno układając. Zalewamy wodą aż do zanurzenia całości. Dusimy na wolnym ogniu dodając majeranek pieprz i sól do smaku. Na koniec zaprawiamy niewielką ilością mąki ziemniaczanej aż do uzyskania gestego sosu. Podajemy z ziemniakami bądź kaszą zależne od upodobań. SMACZNEGO!!!