Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i zdrowe pulpety z dodatkiem świeżej wiosennej natki pietruszki
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1546
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1890
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1546
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1890
Składniki
Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy, wbijamy jajka dodajemy bułkę namoczona w mleku. Siekamy drobno dymki i natkę pietruszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy pulpety.
Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju obsmarzamy na rumiano.
Następnie przekładamy do garnka ciasno układając. Zalewamy wodą aż do zanurzenia całości. Dusimy na wolnym ogniu dodając majeranek pieprz i sól do smaku. Na koniec zaprawiamy niewielką ilością mąki ziemniaczanej aż do uzyskania gestego sosu. Podajemy z ziemniakami bądź kaszą zależne od upodobań. SMACZNEGO!!!