Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny sos pomidorowy z mięsem mielonym i warzywami. Idealna potrawa dla niejadków, co nie lubią warzyw. W tym sosie ich nie widać, tak możecie przemycić do diety swoich pociech sporo cennych składników odżywczych, aby ich dieta była bardziej zbilansowana. Polecam serdecznie i zapraszam na krótki film z przepisem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 729
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2819
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14573
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 729
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2819
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14573
Składniki
Na początku mięso przepłuczcie pod zimną bieżącą wodą, następnie należy je rozdrobnić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa na sitku o średnim oczku. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy oliwę, gdy tłuszcz będzie rozgrzany, wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i podsmażamy przez minutę, następnie podrzucamy drobno posiekany czosnek i dalej podsmażamy przez 10 sekund, następnie dorzucamy marchew startą na tarce na drobnym oczku i w dalszym ciągu podsmażamy całość, następnie dorzucamy paprykę ostrą mieloną i delikatnie solimy, podsmażamy całość kolejną minutę i dorzucamy cukinię startą na tarce na dużym oczku. Całość podsmażamy minutę i dorzucamy mięso mielone. Wszystko dokładnie mieszamy i w dalszym ciągu podsmażamy, aż całe mięso zetnie się, dopiero wtedy wlewamy zmiksowane pomidory, czy gotową passatę, wszystko dokładnie mieszamy, delikatnie solimy, dorzucamy cukier, oregano, bazylię i pieprz do smaku, mieszamy i redukujemy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Na sam koniec sprawdzamy czy nie trzeba dosolić i dodajemy jogurt grecki, mieszamy i sos jest gotowy. Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.