Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, tworzą smaczny farsz do krokietów.
Patelnia, miseczka , blender, trzepaczka
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2073
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2073
Składniki
2 jajka ubić ze szczyptą soli, dodawać mleko i mąkę mieszając, na końcu dodać olej i wszystko dokładnie wymieszać. Pozostawić ciasto aby odpoczęło. Patelnię rozgrzać , wlewać cienkim strumieniem ciasto aż pokryje patelnię. Smażyć na rumiano z obu stron, Mięso z rosołu zemleć w maszynce lub zblendować. Umieścić w miseczce . Fasolę osączyć. Ser feta pokruszyć na drobno. Ogóreczki pokroić w drobną kostkę. Pozostałe składniki dodać do mięsa , doprawić solą i pieprzem.
Na rozłożony naleśnik ułożyć porcję farszu.
Zwinąć w krokieta . Tak postępować do wyczerpania składników.
2 jajka roztrzepać , zanurzać krokiety a następnie obtaczać panierką Panko. Na patelni rozgrzać trochę margaryny i obsmażać krokiety z każdej strony.