Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, tworzą smaczny farsz do krokietów.
Patelnia, miseczka , blender, trzepaczka
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5827
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7496
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5827
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7496
Składniki
2 jajka ubić ze szczyptą soli, dodawać mleko i mąkę mieszając, na końcu dodać olej i wszystko dokładnie wymieszać. Pozostawić ciasto aby odpoczęło. Patelnię rozgrzać , wlewać cienkim strumieniem ciasto aż pokryje patelnię. Smażyć na rumiano z obu stron, Mięso z rosołu zemleć w maszynce lub zblendować. Umieścić w miseczce . Fasolę osączyć. Ser feta pokruszyć na drobno. Ogóreczki pokroić w drobną kostkę. Pozostałe składniki dodać do mięsa , doprawić solą i pieprzem.
Na rozłożony naleśnik ułożyć porcję farszu.
Zwinąć w krokieta . Tak postępować do wyczerpania składników.
2 jajka roztrzepać , zanurzać krokiety a następnie obtaczać panierką Panko. Na patelni rozgrzać trochę margaryny i obsmażać krokiety z każdej strony.