Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie któremu nikt się nie oprze, poprosi o dokładkę.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18492
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18492
Składniki
Filet z kurczaka umyć , pokroić w plastry , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pieczarki , doprawić solą , pieprzem , smażyć do odparowania wody. Boczek pokroić w plastry i zależności od grubości ułożyć po 1 lub 2 plasterki w naczyniu żaroodpornym, na nim pieczarki.
Keczup wymieszać z majonezem. Na pieczarki ułożyć plastry fileta, posmarować sosem majonezowo - keczupowym.
Pomidora pokroić w plastry ułożyć na wierzch , posypać ściętą bazylią.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut, wyjąć. Ser mozzarella pociąć w plastry i ułożyć.
Wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera 10 - 15 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z ziemniakami i surówką.