Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie któremu nikt się nie oprze, poprosi o dokładkę.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34109
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1272
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113564
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34109
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1272
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113564
Składniki
Filet z kurczaka umyć , pokroić w plastry , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pieczarki , doprawić solą , pieprzem , smażyć do odparowania wody. Boczek pokroić w plastry i zależności od grubości ułożyć po 1 lub 2 plasterki w naczyniu żaroodpornym, na nim pieczarki.
Keczup wymieszać z majonezem. Na pieczarki ułożyć plastry fileta, posmarować sosem majonezowo - keczupowym.
Pomidora pokroić w plastry ułożyć na wierzch , posypać ściętą bazylią.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut, wyjąć. Ser mozzarella pociąć w plastry i ułożyć.
Wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera 10 - 15 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z ziemniakami i surówką.