Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś nabraliśmy ochoty na tradycyjne ziemniaczane pyzy faszerowane mięsem mielonym. Danie nieco pracochłonne, ale warto poświęcić na nie chwilę czasu, ponieważ efekt końcowy jest pyszny i sycący. Pamiętacie to danie?
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420690
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420690
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1837
Składniki
Ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa lub przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko, sól i zagniatamy ciasto. Cebulkę kroimy i smażmy na oleju, po czym dodajemy do surowego mięsa, przyprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Dłonią oprószoną mąką nabieramy porcje wielkości orzecha włoskiego, przypłaszczamy je tak, aby powstał mały placek, a następnie umieszczamy na środku farsz mięsny i zlepiamy, nadając kluskom kształt kulki. Gotujemy w osolonej wodzie. Wyjmujemy łyżką cedzakową, 5 min. po tym jak wypłyną na powierzchnię. Po ugotowaniu pyzy okraszamy smalczykiem ze skwarkami lub przyrumienioną cebulką.