Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś nabraliśmy ochoty na tradycyjne ziemniaczane pyzy faszerowane mięsem mielonym. Danie nieco pracochłonne, ale warto poświęcić na nie chwilę czasu, ponieważ efekt końcowy jest pyszny i sycący. Pamiętacie to danie?
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 765
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6968
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8612
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 272
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 765
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6968
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8612
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 272
Składniki
Ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa lub przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko, sól i zagniatamy ciasto. Cebulkę kroimy i smażmy na oleju, po czym dodajemy do surowego mięsa, przyprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Dłonią oprószoną mąką nabieramy porcje wielkości orzecha włoskiego, przypłaszczamy je tak, aby powstał mały placek, a następnie umieszczamy na środku farsz mięsny i zlepiamy, nadając kluskom kształt kulki. Gotujemy w osolonej wodzie. Wyjmujemy łyżką cedzakową, 5 min. po tym jak wypłyną na powierzchnię. Po ugotowaniu pyzy okraszamy smalczykiem ze skwarkami lub przyrumienioną cebulką.