Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Quiche z łososiem to propozycja na kolację lub przystawkę na ciepło, tym razem z dodatkiem ryby, łagodnego pora i orzeźwiającej mięty.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242792
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242792
Składniki
Z podanych składników zagnieć energicznie ciasto kruche. Wylep nim formę do tarty o średnicy około 20 cm. Nakłuj widelcem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Piecz spód około 20 minut.
W tym czasie pokrój łososia na mniejsze kawałki. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część. Posiekaj drobno.
Na podpieczony spód wyłóż łososia i por. W misce wymieszaj energicznie śmietanę, jajka, ser tarty i porwij w rękach liście mięty. Wylej na quiche z łososiem.