Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to mówią w życiu wszystkiego trzeba skosztować więc zrobiłam takie oto smaczne mięso ;)
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231734
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4947
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36285
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231734
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4947
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36285
        
        
                Składniki
Mięso dokładnie umyć i pokroić na 5 cm kawałki. Do garnka włożyć mięso, wszystkie przyprawy, cebule przekrojona na pół, ząbek czosnku, wyciśnięty sok z pomarańczy (wcześniej dokładnie wyszorowaną) i to, co z niej zostało :) Całość zalać wodą.
Zagotować i od razu włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. (Z racji tego, że mój garnek nie nadawał się do piekarnika, całość przelałam do naczynia żaroodpornego). Całość piec 2 godziny. Następnie mięso wyciągnąć, pozostałość przelać przez sito, by został sam sos. Do sosu dodać mięso i nieco go zrumienić ( w piekarniku jeszcze przez ok. 10 m-15 min.) Przed podaniem mięso podzielić na mniejsze kawałki. Ja mięso podałam na sałacie lodowej z dodatkiem czerwonej fasolki i pomidora :)