Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 154
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 288
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 548
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 154
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 288
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 548
Składniki
1/4 szkl. mleka ciepłego rozrobić z drożdżami i z 3 łyżkami mąki (z całości wzięte). Po wyrobieniu wrzucić to do pozostałego mleka, żółtka i mąki, wyrobić, następnie rzucić sól wyrobić rzucić olej wyrobić.
Wyrobione ciasto zostawić pod ściereczką na 30 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto smażyć na rozgrzanym oleju- nie dużo na złoty kolor. Wychodzi 11 racuchów.
Następnie posypać cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce może do wyrabianego cista dodać odrobinę cukru albo cukru waniliowego, ja nie dodaję było by jak dla nas za słodkie.
Smacznego!