Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, pożywne, smaczne.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 316
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 227
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3332
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 316
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 227
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3332
Składniki
1/4 szkl. mleka ciepłego, drożdże i 3 łyżki mąki (wzięte z całości) wyrobić i rzucić do pozostałego mleka, żółtka, mąki i przesianego kakaa, wyrobić dodać sól wyrobić, dać olej wyrobić.
Wyrobione ciasto zostawić pod ściereczką na 30 minut pod przykryciem do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto smażyć na rozgrzanym oleju- nie dużo na złoty kolor. Wychodzi 11 racuszków.
Posypać cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce może dać trochę cukru lub cukru waniliowego ja nie daje gdyż dla nas było by za słodkie.
SMACZNEGO!!!