Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, pożywne, smaczne.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2729
Polecam.
Odsłon: 1284
Polecam.
Odsłon: 387
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 504
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2729
Polecam.
Odsłon: 1284
Polecam.
Odsłon: 387
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 504
Składniki
1/4 szkl. mleka ciepłego, drożdże i 3 łyżki mąki (wzięte z całości) wyrobić i rzucić do pozostałego mleka, żółtka, mąki i przesianego kakaa, wyrobić dodać sól wyrobić, dać olej wyrobić.
Wyrobione ciasto zostawić pod ściereczką na 30 minut pod przykryciem do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto smażyć na rozgrzanym oleju- nie dużo na złoty kolor. Wychodzi 11 racuszków.
Posypać cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce może dać trochę cukru lub cukru waniliowego ja nie daje gdyż dla nas było by za słodkie.
SMACZNEGO!!!