Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na puszyste i delikatne racuszki na maślance z dodatkiem leśnych jagód. Racuszki są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Błyskawicznie rosną też na patelni, a później znikają z talerzy ;) Idealnie komponują się z kwaśną śmietaną, jogurtem naturalnym lub syropem klonowym. Smacznie polecam :D
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23011
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 870
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104796
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 395
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23011
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 870
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104796
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 395
Składniki
Maślankę łączymy z jajkami, a następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej za pomocą trzepaczki) na jednolitą i gęstą masę. Do powstałej masy dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Porcje masy nakładamy za pomocą łyżki na dobrze rozgrzany olej rzepakowy i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru oleju.
Racuszki posypujemy cukrem pudrem i podajemy z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym.
Życzę smacznego! :)