Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto nie jest pracochłonnym daniem, ale wymaga nieco cierpliwości - bulion dolewamy chochelka po chochelce i stojąc cały czas przy garnku mieszamy jego zawartość. Moja ulubiona wersja to risotto grzybowe, na które przepis dziś prezentuję.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Składniki
Filet, cebulę i grzyby kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurczaka i cebulę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy grzyby, ryż i warzywa, smażymy jeszcze trochę do momentu aż ryż zrobi się szklisty, zalewamy winem. Dusimy do całkowitego odparowania płynu. Wtedy wlewamy 1 chochelkę bulionu, kiedy ryż go wchłonie wlewamy kolejną i tak do wyczerpania bulionu.
Dolewamy śmietankę, wrzucamy starty na tarce ser oraz natkę pietruszki. Podgrzewamy jeszcze chwilę.