Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11785
Dodano: 25.03.2019
Odsłon: 952
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Filet, cebulę i grzyby kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym maśle podsmażamy kurczaka i cebulę, do mocnego zarumienienia. Dodajemy grzyby, ryż i warzywa, smażymy jeszcze trochę do momentu aż ryż zrobi się szklisty, zalewamy winem. Dusimy do całkowitego odparowania płynu. Wtedy wlewamy 1 chochelkę bulionu, kiedy ryż go wchłonie wlewamy kolejną i tak do wyczerpania bulionu.
Dolewamy śmietankę, wrzucamy starty na tarce ser oraz natkę pietruszki. Podgrzewamy jeszcze chwilę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kulinarnagosia 26 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Pysznie brzmi :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 25 marca 2019Zgłoś do usunięcia
bardzo ciekawe danie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz