Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potrawę, która zachwyca swym smakiem i aromatem. Przygotowanie trwa kilka chwil, a zapewniam że warto. :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 539
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 539
Składniki
Ryż umyć pod bieżącą wodą, następnie go osączyć.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę.
Czosnek obrać.
Natkę umyć, osuszyć i posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pomidory. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę. Przyprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać i dusić przez około 10 minut.
Po tym czasie dodać 2 szklanki wody. Doprowadzić do zagotowania. Dodać ryż. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
Ryż powinien wchłonąć całą wodę. Jeżeli tak się nie stało, proponuję zdjąć pokrywkę i nieco zredukować potrawę. Smacznego! :)