Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe i pachnące. Doskonałe na obiad i kolację, polecam.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 304
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 293
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 304
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 293
Składniki
Piersi przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i estragonem, potem kilkanaście minut przesmażamy na średnim ogniu. Ryż lekko przepłukujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na niej cebulę, czosnek, marchewkę i seler naciowy.
Dodajemy ryż, chwilę smażymy razem a następnie podlewamy pierwszą porcją bulionu. Gotujemy pod przykryciem, a kiedy płyn się wchłonie, wlewamy kolejną porcję bulionu. Robimy tak do wyczerpania płynu, jest to około 20 minut. Od czasu do czasu możemy przemieszać.
Upieczoną pierś kroimy w 1-2 cm plastry i wkładamy do risotto. Tylko po to żeby je podgrzać. Gotowe danie przekładamy na talerze, posypujemy świeżo startym serem i posiekaną natką pietruszki.