Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe i pachnące. Doskonałe na obiad i kolację, polecam.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7664
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258396
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7664
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 88
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258396
Składniki
Piersi przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i estragonem, potem kilkanaście minut przesmażamy na średnim ogniu. Ryż lekko przepłukujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na niej cebulę, czosnek, marchewkę i seler naciowy.
Dodajemy ryż, chwilę smażymy razem a następnie podlewamy pierwszą porcją bulionu. Gotujemy pod przykryciem, a kiedy płyn się wchłonie, wlewamy kolejną porcję bulionu. Robimy tak do wyczerpania płynu, jest to około 20 minut. Od czasu do czasu możemy przemieszać.
Upieczoną pierś kroimy w 1-2 cm plastry i wkładamy do risotto. Tylko po to żeby je podgrzać. Gotowe danie przekładamy na talerze, posypujemy świeżo startym serem i posiekaną natką pietruszki.