Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16481
Dodano: 10.02.2019
Odsłon: 2725
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Piersi przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i estragonem, potem kilkanaście minut przesmażamy na średnim ogniu.
Ryż lekko przepłukujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na niej cebulę, czosnek, marchewkę i seler naciowy.
Dodajemy ryż, chwilę smażymy razem a następnie podlewamy pierwszą porcją bulionu.
Gotujemy pod przykryciem, a kiedy płyn się wchłonie, wlewamy kolejną porcję bulionu.
Robimy tak do wyczerpania płynu, jest to około 20 minut.
Od czasu do czasu możemy przemieszać.
Upieczoną pierś kroimy w 1-2 cm plastry i wkładamy do risotto.
Tylko po to żeby je podgrzać.
Gotowe danie przekładamy na talerze, posypujemy świeżo startym serem i posiekaną natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

babcitereskiciasta 11 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Smaczne jedzonko.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 10 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
wygląda bardzo apetycznie :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 10 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Sper jedzonko, uwielbiam kurczaka z takimi dodatkami. Pycha, mniam :) Odpowiedzi: 5 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz