Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe i pachnące. Doskonałe na obiad i kolację, polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 295
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3099
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7867
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 295
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3099
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Piersi przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i estragonem, potem kilkanaście minut przesmażamy na średnim ogniu. Ryż lekko przepłukujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na niej cebulę, czosnek, marchewkę i seler naciowy.
Dodajemy ryż, chwilę smażymy razem a następnie podlewamy pierwszą porcją bulionu. Gotujemy pod przykryciem, a kiedy płyn się wchłonie, wlewamy kolejną porcję bulionu. Robimy tak do wyczerpania płynu, jest to około 20 minut. Od czasu do czasu możemy przemieszać.
Upieczoną pierś kroimy w 1-2 cm plastry i wkładamy do risotto. Tylko po to żeby je podgrzać. Gotowe danie przekładamy na talerze, posypujemy świeżo startym serem i posiekaną natką pietruszki.