Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy obiadek ;-)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1483
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4068
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1404
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1483
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4068
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1404
Składniki
Roladka drobiowa : Pierś z kurczaka przekrajamy wzdłuż na połowę i cienko rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy do smaku. Serek ucieramy z masłem , powstałą masą smarujemy mięso, układamy na nie brokuł i zawijamy w rulon. Owijamy folią aluminiową na "cukierek" i brzegi związujemy nitką. Przygotowane rolady wkładamy do garnka z gotującą się wodą przyprawioną kucharkiem i solą z dodatkiem zieleniny. Roladki gotujemy pod przykryciem ok. pół godziny.
Nudelki : Ugotowane ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę, oddzielamy 1/4 całości ziemniaków i zastępujemy je mąką ziemniaczaną, dodajemy żółtka, jajko, masło oraz 1-2 łyżki koperku lub lub wrzącego soku z pokrzywy albo szpinaku (polecam sok). Wyrabiamy wszystkie składniki na gładką masę , formujemy maleńkie kluseczki i wrzucamy małymi partiami do wrzącej osolonej wody. Gdy wypłyną wyjmujemy łyżką cedzakową na miskę.
Sos serowy : W rondelku gotujemy śmietankę kremówkę, dodajemy serki topione i masło, gotujemy mieszając na bardzo wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Na koniec przyprawiamy do smaku, można dodać posiekany koperek lub trochę chrzanu.
Sałata : Sałatę płuczemy i dzielimy na kawałki, dodajemy jogurt, pokrojony ogórek,pomidor, rzodkiewkę, mieszamy i doprawiamy do smaku.