Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z polędwicy wieprzowej to doskonały pomysł na smaczny i szybko obiad dla całej rodziny. Może być podana jako danie główne jak również na półmisku na zimno. Mięso jest bardzo soczyste, delikatne, kruche i aromatyczne. Roladę można przygotować nie dzień wcześniej, dzięki temu na drugi dzień wystarczy włożyć do piekarnika i obiad praktycznie robi się sam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Z polędwicy usuwamy błonki. Przecinamy wzdłuż i cienko rozbijamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszoną bazylią. Ma mięsie układamy umyty i osuszony szpinak, odsączone z oleju pomidory, pokrojone w plasterki ząbki czosnku oraz ser mozzarella. Mięso zwijamy ciasno w roladę zawijając boki do środka. Jeżeli używamy boczek to owijamy nim roladę. Następnie nitką lub sznurkiem bawełnianym. Zwiniętą roladę smarujemy olejem z pomidorów. Następnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 4 godziny lub na całą noc. Na suchej patelni obsmazamy mięso na złoty kolor z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy niewielką ilością wody, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 200°C przez około 40-45 minut. Smacznego.