Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis, roladka jest super smaczna.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 93
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13306
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2618
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3771
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 93
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13306
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2618
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3771
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Następnie położyć plasterek szynki, boczku, jabłko pokrojone w słupki, łyżeczkę margaryny roślinnej, zwinąć, spiąć wykałaczkami i obsmażyć z każdej strony. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, poddusić na margarynie. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do cebuli, oprószyć lekko cukrem i oregano, po czym poddusić przez 5 minut. Następnie roladkę włożyć do warzyw, dusić pod przykryciem około 20 minut, pod koniec duszenia dodać ser owczy pokrojony w kostkę i chwilę jeszcze podgrzać. Ryż ugotować z przyprawą curry. Przygotowaną roladkę z warzywami wyłożyć na talerz i podawać z ryżem.