Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladka wieprzowa z pomidorem i owczym serem

Roladka wieprzowa z pomidorem i owczym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18488

Dodano:

Odsłon: 7955

Mój autorski przepis, roladka jest super smaczna.

Składniki

  • Kotlet schabowy 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Szynka gotowana 1 plasterek
  • Boczek 1 plasterek
  • Jabłko winne 2 plasterki
  • Ser owczy 3 dag
  • Margaryna 1 łyżeczka
  • Cebula biała ½ szt.
  • Oregano do smaku
  • Pomidor 1 szt.
  • Cukier do smaku
  • Ryż 1 woreczek
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladka wieprzowa z pomidorem i owczym serem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Następnie położyć plasterek szynki, boczku, jabłko pokrojone w słupki, łyżeczkę margaryny roślinnej, zwinąć, spiąć wykałaczkami i obsmażyć z każdej strony. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, poddusić na margarynie. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do cebuli, oprószyć lekko cukrem i oregano, po czym poddusić przez 5 minut. Następnie roladkę włożyć do warzyw, dusić pod przykryciem około 20 minut, pod koniec duszenia dodać ser owczy pokrojony w kostkę i chwilę jeszcze podgrzać. Ryż ugotować z przyprawą curry. Przygotowaną roladkę z warzywami wyłożyć na talerz i podawać z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 listopada 2017 Określenie "owczy ser" jest równie "konkretne" jak np. "ser krowi"... Nie wiem, jak ty, ale ja znam co najmniej paręnaście różnych serów owczych, od polskiej bryndzy począwszy, poprzez grecką "Fetę", włoskie "Pecorino", a na francuskim "Roqueforcie" skończywszy...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń