Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis, roladka jest super smaczna.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24996
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6101
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 393
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24996
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6101
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 393
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Następnie położyć plasterek szynki, boczku, jabłko pokrojone w słupki, łyżeczkę margaryny roślinnej, zwinąć, spiąć wykałaczkami i obsmażyć z każdej strony. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, poddusić na margarynie. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do cebuli, oprószyć lekko cukrem i oregano, po czym poddusić przez 5 minut. Następnie roladkę włożyć do warzyw, dusić pod przykryciem około 20 minut, pod koniec duszenia dodać ser owczy pokrojony w kostkę i chwilę jeszcze podgrzać. Ryż ugotować z przyprawą curry. Przygotowaną roladkę z warzywami wyłożyć na talerz i podawać z ryżem.