Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i suszonych pomidorów jest rewelacyjne. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2454
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1461
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2179
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2454
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1461
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2179
Składniki
Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię spożywczą nadając mu prostokątny kształt.Oprószyć pieprzem ziołowym i posmarować musztardą.
Na wierzchu ułożyć umyte liście czosnku niedźwiedziego i suszone pomidory.
Z jednej strony ułożyć osączone z zalewy pieczarki.
Mięso z nadzieniem ciasno zwinąć w roladkę. Zawiązać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami, oprószyć pieprzem i papryką.
Przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić olejem. Zawiązać rękaw, nakłuć igłą w kilku miejscach.
Piec około 35-40 minut w temp 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię żeby mięso ładnie się zrumieniło.