Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 904
Dodano: 22.01.2018
Odsłon: 2703
1-2 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię spożywczą nadając mu prostokątny kształt.Oprószyć pieprzem ziołowym i posmarować musztardą.
Na wierzchu ułożyć umyte liście czosnku niedźwiedziego i suszone pomidory.
Z jednej strony ułożyć osączone z zalewy pieczarki.
Mięso z nadzieniem ciasno zwinąć w roladkę. Zawiązać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami, oprószyć pieprzem i papryką.
Przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić olejem. Zawiązać rękaw, nakłuć igłą w kilku miejscach.
Piec około 35-40 minut w temp 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię żeby mięso ładnie się zrumieniło.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)