Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cieplejsze dni przypominają nam, że już niedługo trzeba będzie pokazać więcej seksownego ciała. To chyba ostatni moment na jakąś rozsądną dietę mającą na celu poprawienia naszego wyglądu ale i zdrowia przed letnimi wakacjami. Roladki drobiowe ze szpinakiem to świetny i lekki posiłek zgodny z dietą Vitalia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22618
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14939
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44733
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22618
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14939
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44733
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Pierś rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą oraz pieprzem. Posypany dodatkowo rozmarynem filet odkładamy do lodówki. W tym czasie przygotować musimy nadzienie ze szpinaku. Jeśli użyjemy mrożonego musimy go udusić z posiekanym ząbkiem czosnku. Pod koniec duszenia doprawiamy go solą i pieprzem. Jeśli użyjemy świeżego szpinaku wystarczy go drobno posiekać z czosnkiem i wymieszać z łyżeczką oliwy.
Pierś kurczaka smarujemy grubo przygotowanym szpinakiem. Zawijamy roladkę i spinamy ją wykałaczką. Przyprawiamy roladkę z wierzchu mieloną papryką i grillujemy na patelni bez udziału tłuszczu. Chodzi jedynie o zamknięcie porów mięsa więc grillujemy roladkę na mocnym ogniu z każdej strony.
Mięso zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika - góra/dół - na około 15 minut. Roladki możemy podać z mixem sałat w sosie winegret i porcją cudownej kaszy gryczanej z warzywami. Przepis na taką kaszę oraz inne dietetyczne potrawy zgodne z ideą diety Vitalia znajdziecie w linku poniżej.