Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 122 Ocena: 4221

Dodano:

Odsłon: 11923

Cieplejsze dni przypominają nam, że już niedługo trzeba będzie pokazać więcej seksownego ciała. To chyba ostatni moment na jakąś rozsądną dietę mającą na celu poprawienia naszego wyglądu ale i zdrowia przed letnimi wakacjami. Roladki drobiowe ze szpinakiem to świetny i lekki posiłek zgodny z dietą Vitalia.

Składniki

  • pierś kurczaka - 150g (przekrojona wzdłuż pierś)
  • szpinak - 50g
  • czosnek - ząbek
  • rozmaryn - łyżeczka
  • papryka suszona słodka - szczypta
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki drobiowe ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Pierś rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą oraz pieprzem. Posypany dodatkowo rozmarynem filet odkładamy do lodówki.

    W tym czasie przygotować musimy nadzienie ze szpinaku. Jeśli użyjemy mrożonego musimy go udusić z posiekanym ząbkiem czosnku. Pod koniec duszenia doprawiamy go solą i pieprzem. Jeśli użyjemy świeżego szpinaku wystarczy go drobno posiekać z czosnkiem i wymieszać z łyżeczką oliwy.

  2. Pierś kurczaka smarujemy grubo przygotowanym szpinakiem. Zawijamy roladkę i spinamy ją wykałaczką. Przyprawiamy roladkę z wierzchu mieloną papryką i grillujemy na patelni bez udziału tłuszczu. Chodzi jedynie o zamknięcie porów mięsa więc grillujemy roladkę na mocnym ogniu z każdej strony.

  3. Mięso zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika - góra/dół - na około 15 minut. Roladki możemy podać z mixem sałat w sosie winegret i porcją cudownej kaszy gryczanej z warzywami.

    Przepis na taką kaszę oraz inne dietetyczne potrawy zgodne z ideą diety Vitalia znajdziecie w linku poniżej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

benji 11 maja 2013 Super przepisik i jak apetycznie wyglada ,napewno dzis zrobie ,dzieki:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 11 maja 2013 ależ kolorowo u Ciebie, zabieram do wypróbowania i zostawiam kciuka :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń