Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj roladki indyczek nadziewane papryka i serem żółtym. Smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam
nóż, tłuczek, deska, woreczek foliowy, ręcznik papierowy, głęboka patelnia, talerz ,
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 99
KETO-friendly zupa z kurczakiem oraz brukselką, gotowa w 20min
Odsłon: 99
Składniki
Filet indyczy po oczyszczeniu z błonek, umyciu i osuszeniu pokroić w plastry, każdy plaster wkładam do worka foliowego i cienko rozbić tłuczkiem. Posolić , popieprzyć, oprószyć szczyptą kurkumy i posypać przyprawą do drobiu. Ułożyć na talerzu i odstawić na 15 minut. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć , osuszyć i pokroić w cienkie, niedługie paseczki, ser żółty pokroić w grubsze plastry, a następnie w grubsze słupki. Masło pokroić w plasterki. Na każdy płat rozłożyć po 2 -3 paski sera i paski papryki, zwinąć ciasto w roladę, obwiązać nitką kuchenną, każdą obtoczyć w mące. Przygotowane roladki ułożyć w głębszej patelni, obłożyć plasterkami masła i wlać bulion. Wstawić na średni ogień palnika, po podgrzaniu i rozpuszczenia masła zmniejszyć ogień , roladki przykryć pokrywką i dusić - podsmażać około 20 minut, po czym obrócić i podsmażyć kolejne 10 - 15 minut. Po usmażeniu roladki wyjąć zdjąć nici, a z wytworzonego płynu przygotować sos. Smacznego
Pyszne roladki indycze gotowe do podania.