Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Pompejki

Roladki Pompejki

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 5183

Dodano:

Odsłon: 1697

Zachęcam do zrobienia panierki z ziemniaków, smak jest idealny do połączenia z kurczakiem. Panierka po usmażenia jest chrupiąca i smakuję jak frytki.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • Cebula
  • 15 dag pieczarek
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
  • Papryka czerwona
  • 10 dag sera żółtego
  • 5 ziemniaków
  • 2 jajka
  • Mąka pszenna do panierki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy pokrojone i oczyszczone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    4. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. Przekładamy do grzybów.

  3. 5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pieczarkami.

  4. 6. Farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy w roladki.

  5. 7. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, delikatnie odciskamy sok.

  6. 8. Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy widelcem.

  7. 9. Mąkę wsypujemy do osobnego naczynia.

  8. 10. Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i obtaczamy w startych ziemniakach.

  9. 11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.

  10. 12. Kotlety gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń