Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do zrobienia panierki z ziemniaków, smak jest idealny do połączenia z kurczakiem. Panierka po usmażenia jest chrupiąca i smakuję jak frytki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11183
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6422
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5439
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13410
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5181
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11183
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6422
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5439
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13410
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5181
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone i oczyszczone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. Przekładamy do grzybów.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pieczarkami.
6. Farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy w roladki.
7. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, delikatnie odciskamy sok.
8. Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy widelcem.
9. Mąkę wsypujemy do osobnego naczynia.
10. Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i obtaczamy w startych ziemniakach.
11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
12. Kotlety gotowe. 13. Smacznego.