Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z boczkiem

Roladki wieprzowe z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2484 Ocena: 17198

Dodano:

Odsłon: 3318

Super mięsko na obiad.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe z boczkiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Schab pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem i posmarować musztardą lub chrzanem. Na każdym przygotowanym kotlecie ułożyć paski obranych ogórków i boczku. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, ułożyć w żaroodpornym naczyniu z odrobiną tłuszczu i wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez około 1,5 godziny, podlewając powstałym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń