Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mięsa wieprzowego nadziewane pieczarkami, marchewką i kiszonym ogórkiem są rewelacyjne. Podane z kluskami, sosem i modrą kapustą to pyszne danie obiadowe. Roladki można podawać z dowolnym sosem i surówką.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6634
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327031
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6634
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327031
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać posiekane w pół plasterki pieczarki, smażyć do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa włożyć porcję pieczarek, ułożyć słupek marchewki i ogórka, zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną.
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Rumiane roladki przełożyć do garnka, podlać szklanką wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i kostkę rosołową, dusić pod przykryciem do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, odłożyć w ciepłe miejsce. Sos: Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z wywarem z mięsa, zagotować, doprawić do smaku, przecedzić przez sito. Z roladek przed podaniem usunąć nici.