Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mięsa wieprzowego nadziewane pieczarkami, marchewką i kiszonym ogórkiem są rewelacyjne. Podane z kluskami, sosem i modrą kapustą to pyszne danie obiadowe. Roladki można podawać z dowolnym sosem i surówką.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 176
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 873
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3999
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20030
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 176
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 873
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3999
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20030
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać posiekane w pół plasterki pieczarki, smażyć do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa włożyć porcję pieczarek, ułożyć słupek marchewki i ogórka, zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną.
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Rumiane roladki przełożyć do garnka, podlać szklanką wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i kostkę rosołową, dusić pod przykryciem do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, odłożyć w ciepłe miejsce. Sos: Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z wywarem z mięsa, zagotować, doprawić do smaku, przecedzić przez sito. Z roladek przed podaniem usunąć nici.