Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu roladki na niedzielny obiad.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 412
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 412
Składniki
Cebulę, paprykę obrać, pokroić w drobną kostkę i lekko zeszklić na maśle klarowanym. Następnie ostudzić, dodać do mięsa, wbić jajko, dodać koperek, bułkę tartą, zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie wyrobić masę mięsną, po czym odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Rozbity staranie kotlet schabowy posypać solą i pieprzem i papryką wędzoną. Kłaść na każdym kotlecie porcję przygotowanego mięsa, staranie zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć roladki, podlać lekko wodą obłożyć kawałkami masła, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. Następnie zdjąć folię i zrumienić na termoobiegu. Roladki podawać polane sosem według uznania. SMACZNEGO