Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z brokułem i pieczarkami

Roladki z brokułem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1160 Ocena: 14325

Dodano:

Odsłon: 6263

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1 cebula
  • ½ brokuł
  • 20 dag pieczarek
  • 1 opakowanie kuleczek małych mozzarelli
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki z brokułem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte drobno pokrojone pieczarki oraz umytego, pokrojonego na malutkie różyczki brokuł. Doprawiam pieprzem oraz solą.

  2. 3. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa oraz pod dwie kuleczki sera mozzarelli.

  3. 4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej.
    5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  4. 6. Gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 października Super wyglądają, pycha :) Trzeba lecieć na obiad, bo jeszcze przykleję się do monitora ;p Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń